Buitenverlichting

De buitenverlichting van Wildlights is erop gericht je oprit, erf, tuin, terras of juist je woning nog beter tot zijn recht te laten komen. Een buitenlamp is niet louter functioneel maar geeft meer sfeer en zorgt voor extra uitstraling zowel gedurende de dag als in de avond. Je vind hier jouw exclusieve hanglamp, wandlamp of staande buitenlamp. Maar ook een ruim assortiment inbouwspots, grondspots en gevelverlichting. Wildlights heeft verschillende series verlichting waardoor je bijvoorbeeld de stijl van je wandlamp ook terug kunt laten komen in de andere soorten armaturen. Combineer en zoek de buitenverlichting die bij jouw huis en tuin past.


Buitenlampen met sensor
Alle producten
Wandlamp buiten
Alle producten
Grondspots buiten
Alle producten
Buitenlamp staand
Alle producten
Hanglamp buiten
Alle producten
Buitenlamp plafond
Alle producten
Gevel verlichting
Alle producten
Sfeerverlichting buiten
Alle producten
RVS buitenlamp
Alle producten
Inbouwspots buiten
Alle producten
Terrasverlichting
Alle producten
Buitenverlichting LED
Alle producten
Tuinverlichting LED
Alle producten
Buitenlampen LED
Alle producten

Toepassen van buitenverlichting

Bij het kiezen van een buitenlamp moet je in eerste instantie nadenken over het doel van de lamp. In de buitenomgeving gaat het dan meestal om functionele verlichting of sfeerverlichting. Functionele taken als het verlichten van de oprit, helder licht bij de voordeur of verlichting bij de garage. Sfeerverlichting dient voornamelijk ter decoratie. Bijvoorbeeld voor sfeer op je terras of stijlvolle tuinverlichting voor het uitlichten van borders of tuinpaden. Daarbij kun je kiezen voor echte eyecatchers die een centrale plek innemen in je buitenomgeving. Maar ook voor onopvallende spots die puur voor het aanlichten geplaatst worden. Denk ook altijd goed na over de stroomvoorziening, dit is minder vanzelfsprekend als binnenshuis.

Buitenverlichting en IP Waarden

Bij de aanschaf van je nieuwe buitenlampen is het ook belangrijk na te gaan tegen welke omstandigheden je lamp bestand dient te zijn. Anders dan binnen krijgen je lampen, afhankelijk van de plaatsing, te maken met de weerselementen. Hiervoor kun je de IP-waarde van een lamp raadplegen. Bij elke buitenlamp vermelden wij dit in de producteigenschappen op de productpagina. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers. Deze staan voor de mate waarin het armatuur is beschermd tegen stof en vocht. Het eerste cijfer staat voor de bescherming tegen het binnendringen van voorwerpen/stof en het tweede cijfer staat voor de bescherming tegen water.

Meest voorkomende IP aanduidingen:

  • IP20: Stofdicht
  • IP21: Drupwaterdicht
  • IP23: Regenwaterdicht
  • IP44: Spatwaterdicht (toepasbaar rondom bad of douche)
  • IP54: Spatwaterdicht & stofvrij
  • IP64: Stofdicht & beschermd tegen opspattend water
  • IP65: Stofdicht & beschermd tegen waterstralen
  • IP67: Stofdicht & bestand tegen onderdompeling gedurende 30 minuten
  • IP68: Stofdicht & beschermd tegen verblijf onder water